Eerste homohuwelijk in Anglicaanse kerk

In de Anglicaanse Sint Bartelomeus-de-Grote Kerk in Londen is een homostel voor de kerk met elkaar getrouwd. Volgens The Sunday Telegraph gaat het om twee priesters, die ervoor al wel samen een geregistreerd partnerschap hadden getekend. In Groot-Brittannië is een huwelijk dat in de staatskerk is afgesloten wettelijk, maar die huwelijken zijn alleen voorbestemd voor een man en een vrouw. De kerk laat dan ook weten dat de regels hiermee ‘ernstig zijn overtreden’.

Zie ook ‘Scheuring Kerk vanwege homo’s‘.

De Anglicaanse Kerk is ernstig verdeeld sinds 2003, toen de Amerikaanse anglicanen de homopriester Gene Robinson (61) tot bisschop van New Hampshire benoemden. Hij tekende begin juni een geregistreerd partnerschap met zijn vriend Mark Andrew (80). Volgende maand vindt een wereldwijde conferentie plaats van de Anglicanse Kerk, waar vuurwerk  tussen conservatieven en liberalen  wordt verwacht, zoals met de oerconservatieve aartsbisschop van Oeganda. Bisschop Robinson is overigens niet welkom op deze conferentie, maar komt wel.

Lees ook:Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan
Lees ook:Homobisschop niet welkom op synode
Lees ook:Scheuring Anglicaanse Kerk vanwege homo’s
Lees ook:Obama vraagt homoseksuele bisschop voor te gaan in gebed tijdens paasontbijt
Lees ook:Episcopal Church VS trotseert Anglicaanse kerk en houdt vast aan gelijke LGBT-rechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>