Homobisschop niet welkom op synode

De Amerikaanse homoseksuele bisschop Gene Robinson is weliswaar naar Londen gevlogen om er de internationale bisschoppen synode, de Lambeth conferentie, van de Anglicaanse Kerk bij te wonen, maar hij is daar niet welkom. De aartsbisschop van Canterbury nodigde hem niet uit, omdat hij bang was dat Robinson het middelpunt zou worden en de agenda van de conferentie zou bepalen. Zijn aanstelling in 2003 deed de Anglicaanse Kerk op haar grondvesten schudden.

 

Het thema homoseksualiteit dreigt de kerk in tweeën te scheuren. Zo zal een groot aantal conservatieve bisschoppen de conferentie boycotten, als Robinson tóch komt. Aartsbisschop Desmond Tutu riep op om de eenheid te bewaren: ‘De trots van de Anglicaanse kerk is dat ze zo veel omvat en alle meningen omarmt. Het trieste van de huidige crisis is dat nou juist dat overboord gaat.’ De aartsbisschop van Wales schaart zich achter Tutu en vindt dat ‘fundamentalisten de Anglicaanse eenheid schaden’. Overigens is Robinson ook in eigen land omstreden: hij werd er al meerdere malen met de dood bedreigd.

Lees ook:Tutu kritisch over fixatie kerk op homo’s
Lees ook:Een homofobe God kan geen christen zijn
Lees ook:Dochter Desmond Tutu legt priesterambt neer om met vriendin te kunnen trouwen
Lees ook:Eenheid Kerk belangrijker dan homorechten
Lees ook:Eerste homohuwelijk in Anglicaanse kerk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homobisschop niet welkom op synode

  1. Pingback: Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>