Homo’s in leger toelaten kan nog jaren duren

‘Het kan jaren duren voordat openlijke homo’s en lesbo’s tot het leger kunnen worden toegelaten en misschien komt het er nooit van.’ Dat zei defense secretary Robert Gates gisteren tegen een gehoor in het Army War College. Hij zei ook: ‘Als we het doen, moeten we het goed doen en heel zorgvuldig.’ Gates relateerde het aan het rassenprobleem in de jaren veertig van de vorige eeuw en zei dat het vijf jaar duurde voor het uiteindelijk verwezenlijkt was.

 

Hij blijft president Obama evenwel steunen in zijn poging het beleid van ‘Don’t ask, don’t tell’ te veranderen. Dat werd in 1994 ingevoerd in het leger: homo’s en lesbo’s mogen in het leger dienen, als ze niet voor hun geaardheid uitkomen. Het was min of meer een slap compromis, waar de toen kersverse president Clinton genoegen mee moest nemen: ook hij beloofde homo’s toegang tot het leger, maar meer zat er op dat moment niet in. Intussen vinden veel militaire officials dat het uit moet zijn met het zwijgen en dat homo’s en lesbo’s ook in het leger voor hun geaardheid uit moeten kunnen komen.

Lees ook:Homo’s zijn immoreel
Lees ook:US Admiraal wil af van verbod op homo’s
Lees ook:Homo’s en lesbo’s mogen in leger VS dienen
Lees ook:Laatste dagen antihomo-beleid Don’t Ask Don’t Tell
Lees ook:Eerbetoon voor ontslagen homomilitairen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homo’s in leger toelaten kan nog jaren duren

  1. Pingback: Ontslagen homotolken hadden 9/11 kunnen voorspellen | Gay

  2. Pingback: Pentagon laat homo’s met rust | Gay

  3. Pingback: Leger blijft homo militairen ontslaan | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>