Laatste dagen antihomo-beleid Don’t Ask Don’t Tell

De laatste dagen van Don’t Ask Don’t Tell (DADT) zijn geteld: het vermaledijde Amerikaanse beleid om homo’s en lesbo’s uit het leger te gooien die uit de kast komen. In juli zette president Obama zijn handtekening onder de wet die hieraan een eind maakt. De wet treedt dinsdag 20 september 2011 van kracht. DADT stamt uit 1992 en was een slap compromis tussen voor- en tegenstanders van homoseksuelen in het leger.

 

Democraten wilden een verbod op ontslag van homoseksuele soldaten, maar republikeinen en andere conservatieven boden felle weerstand. Het lukte toenmalig president Clinton (democraat) niet om de roze medemens zonder meer in het Amerikaanse leger toe te laten. Die had er alleen wat te zoeken als hij of zij de kaken stevig op elkaar hield over de eigen seksuele voorkeur. Dat stelde DADT. Sinds 2003 zijn meer dan 13.000 homo’s en lesbo’s bij defensie ontslagen, omdat ze hun geaardheid niet geheim hielden. Dinsdag 20 september lijkt dat eindelijk voorbij. Een mijlpaal voor de Amerikaanse roze medemens.

Lees ook:Homo’s en lesbo’s welkom in Amerikaanse leger
Lees ook:Homo’s en lesbo’s mogen in leger VS dienen
Lees ook:Leger mag homo’s niet weigeren
Lees ook:Afschaffing antihomowet Amerikaanse leger stapje dichterbij
Lees ook:Amerikaanse homo’s beter af met Democraten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>