Massale uittocht uit leger als homo’s worden toegelaten

Een gepensioneerde generaal van het Amerikaanse leger waarschuwt voor een massale uittocht van militairen, als openlijke homo’s in het leger worden toegelaten. Tot nu toe geldt het beleid van ‘Don’t ask, don’t tell’: je mag het land dienen als homo of lesbo, als je daarover je kiezen op elkaar houdt. President Obama wil daar verandering in brengen. Generaal James Lindsay leidt een campagne tegen de toelating van de roze medemens, die openlijk voor zijn of haar geaardheid uitkomt. Hij heeft uitgerekend dat het leger 228.600 werknemers zou kwijtraken: 14% van de werknemers zou ontslag nemen en 10% van de ex-werknemers zou nooit meer willen terugkeren naar het leger.

 

De generaal schrijft, dat er ‘geen onderzoekscommissie nodig is om te concluderen dat spanningen onvermijdbaar zullen zijn in omstandigheden waar privacy niet mogelijk is en zullen leiden tot stress in het dagelijkse leven bij het leger.’ Volgens hem zal menigeen worden ontraden om voor het leger te tekenen. ‘Er zijn geen dringende nationale veiligheidredenen dat het leger zo’n groot risico moet lopen. Iedereen kan Amerika op de één of andere manier dienen, maar er bestaat geen grondrecht om dat in het leger te doen.’ Hij dringt er bij president Obama op aan om het toelatingsbeleid voor homo’s in het leger niet te veranderen. Let wel: openlijke homo’s. Homo’s die hun mondje dichthouden, lopen geen ‘gevaar’. Hooguit lijden die onder stress op de werkplek, maar dat weegt in de ogen van de generaal (en kennelijk van veel meer legerfiguren) niet op tegen de ‘immense’ stress die voor het leger als geheel zou dreigen.

Lees ook:Pentagon versoepelt regels homo’s in leger
Lees ook:Homo’s in leger toelaten kan nog jaren duren
Lees ook:COC: Uitspraak ex-generaal over homo’s losse flodder
Lees ook:Homo’s zijn immoreel
Lees ook:Homo’s en lesbo’s welkom in Amerikaanse leger

1 Reacties // Reageer

One thought on “Massale uittocht uit leger als homo’s worden toegelaten

  1. marc

    Waar steunt die generaal zich op?
    Indien de aanwezige, doch niet herkenbare gay’s zich outen, zouden die dan plots overgaan tot het verkrachten van de hetero’s?
    Een homo soldaat die zichzelf niet kan zijn, zal door frustraties/irritaties (of noem het stress) meer kans lopen om fouten te begaan en tijdens militaire operaties anderen (hetero’s en homo’s) in gevaar te brengen.
    Steunt de generaal zich niet op eigen angst en vooroordelen?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Homo’s in leger toelaten kan nog jaren duren | Gay

  3. Pingback: Ontslagen homotolken hadden 9/11 kunnen voorspellen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>