Homoagenda nu al op website White House

Gisteren floepte klokslag 12.00 uur de website van het White House over naar de nieuwe pagina’s van Obama: het moment dat hij de eed aflegde. Amper president, onthult hij nu al wat zijn plannen zijn voor de Amerikaanse homowereld. Zo wil hij wetgeving tegen hatecrime aanscherpen en komen er maatregelen tegen discriminatie op de werkvloer. Hij wil een eind maken aan het Don’t ask, don’t tell beleid van het Amerikaanse leger, wat onder Clinton werd doorgevoerd. Saillant detail: ook Clinton wilde veel meer, maar het lukte hem niet om meer dan dit gedrocht door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat te loodsen. Je mag als homo of lesbo het land dienen, maar moet zwijgen over je geaardheid.

Obama is en blijft tegen het openstellen van het burgerlijk huwelijk. Maar een landelijk verbod op openstelling wil hij ook niet. Geregistreerde partnerschappen kunnen wel door de Obaamse beugel. Ook op landelijk niveau wil de nieuwe president meer rechten voor paren van hetzelfde geslacht. Verder wil hij adoptiemogelijkheden verruimen. Obama wil ook werken aan betere campagnes om hiv/aids terug te dringen. 

Lees ook:Vice-president Biden voor homohuwelijk
Lees ook:Schwarzenegger versus homo’s zwalkt heen en weer
Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Duitsland
Lees ook:Verbod op homohuwelijk in Florida ongrondwettelijk verklaard
Lees ook:Obama houdt homo’s aan het lijntje

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Homoagenda nu al op website White House

  1. Pingback: Massale uittocht uit leger als homo’s worden toegelaten | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>