Hivos vaart met lege boot op Canal Parade

IMG_20160515_130137Hivos, het Humanistisch Instituut Voor Ontwikkelingssamenwerking, vaart mee tijdens de Canal Parade op zaterdag 2 augustus 2008 in Amsterdam: met een lege boot (update 2009: klik hier). De boot blijft symbolisch leeg en vaart voor alle mensen uit ontwikkelingslanden die ook graag in eigen land openlijk homoseksueel willen zijn. Hivos vaart voor het eerst mee. De situatie voor homo’s en lesbo’s in veel ontwikkelingslanden is bedroevend. In 7 landen kunnen ze de doodstraf krijgen en in 79 landen gevangenisstraf.

De meeste van deze landen bevinden zich in Afrika en Azië. Soms worden homo’s niet actief vervolgd, maar dan wakkert de wetgeving er wel een cultuur van homofobie en sociale uitsluiting aan. Hivos is al bijna 20 jaar wereldwijd actief op het gebied van homo-emancipatie en is hiermee de eerste ontwikkelingsorganisatie. Hivos steunt  maatschappelijke organisaties in ontwikkelingslanden die opkomen voor de rechten van seksuele minderheden.

 

 

 

Lees ook:Hivos ook dit jaar op Canal Parade
Lees ook:Veel heteroboten met bobo’s op Canal Parade
Lees ook:Homodiscriminatie in de Derde Wereld
Lees ook:Canal Parade: Marokkaanse boot vaart vooraan
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBTI’s: Free to be me

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>