Gambia vakantieparadijs, maar niet voor homo’s

Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten voor Gambia. De vroegere Britse kolonie staat bij toeristen bekend voor zon, zee en seks: westerse vrouwen die zich op het strand door locals laten versieren. Westerse mannen kunnen het beter uit hun hoofd laten om zich met Gambiaans mannelijk schoon in te laten. Deze week werden twee Spanjaarden gearresteerd: ze worden ervan beschuldigd dat ze mannelijke taxichauffeurs probeerden over te halen seks met hen te hebben. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt homo’s aan niet voor hun geaardheid uit te komen als ze Gambia bezoeken.

Het Britse Foreign and Commonwealth Office waarschuwt dat de overheid van Gambia wetten tegen homo’s strikt naleeft. Vorige week liet meneer de president van het land weten dat homo’s ‘moesten worden onthoofd, als ze niet binnen 24 uur Gambia hadden verlaten’. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd, maar de verontwaardiging in westerse landen was groot. Gambia krijgt financiële steun van Groot Brittannië, de EU, de World Bank en de Verenigde Naties. Mijn advies: homomedemens, er zijn prettiger en vooral veiliger oorden om vakantie te vieren!

Lees ook:Jacht op homo’s dreigt gruwelijk te worden
Lees ook:Heksenjacht op homo’s en lesbo’s
Lees ook:Nederlandse homo beboet in Gambia
Lees ook:President Gambia: ‘Homo’s moeten als malariamuggen worden bestreden’
Lees ook:Gevluchte Belg bondscoach homofobe Gambia

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Gambia vakantieparadijs, maar niet voor homo’s

  1. Pingback: Nederlandse homo beboet in Gambia | Gay

  2. ron en jan

    dank voor dit bericht, door goede service van arke reizen maarssenbroek is deze reis nu een paar weken voor ons vertrek omgezet in een vakantie naar brazilie. Dus homo vrienden ons geld kunnen wij natuurlijk overal uitgeven, principes kosten nu eenmaal geld……..

      /   Reply  / 
  3. Erik Feenstra

    Het gaat niet zozeer om principes: je schijnt er je leven niet zeker te zijn als homo!

      /   Reply  / 
    1. jan en ron

      natuurlijk Erik, je hebt gelijk en natuurlijk zijn er nog veel meer argumenten. Het is belachelijk dat homosexualiteit niet wordt geaccepteerd. Helaas het is waar…

        /   Reply  / 
  4. Christofer T-P

    Wow thanks, we were about to go and spend a lot of money on our yearly trip there, but now that we know this we’ll go spend it somewhere else!

    But I have to ask why EU would give money to a land where they do not support human rights & equality??? HMMMM……

      /   Reply  / 
  5. sportingact

    Ik zou nooit naar een land op vakantie gaan die de mensenrechten niet respecteert. Ook niet naar een land dat de spot drijft met HRW. En al helemaal niet naar een land waar je als medemens niet eens welkom bent.

      /   Reply  / 
    1. Karin

      Wat betreft dat laatste: wat doen je dan nog in Nederland?

        /   Reply  / 
  6. dury rudy

    wij allen zouden gambia moeten links laten liggen er zijn andere aangename plaatsen voor ons gay mensen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>