Heksenjacht op homo’s en lesbo’s

‘Homo’s en lesbo’s moeten het land binnen 24 uur verlaten’, dreigde de president van Gambia vorige week, ‘Anders krijgen ze met serieuze consequenties te maken.’ President Yahya Jammeh ging tekeer tegen homo’s en buitenlanders in een toespraak in Tallinding. Volgen de Daily Observer stelde de president ‘een ultimatum aan homo’s, drugsverslaafden en  criminelen om Gambia te verlaten’. De president adviseerde diegenen die hen een onderkomen biedt, om ze eruit te schoppen: een grote patrouille gaat razzia’s houden om ‘slechte elementen uit de maatschappij te weren’.

Weigerachtige hotels worden gesloten, omdat zij in dat geval illegaal bezig zijn. ‘We wonen in een land dat gedomineerd wordt door moslims en ik zal dergelijke individuen nooit in dit land toestaan, ’ riep de president. Ook buitenlanders kunnen maar beter vertrekken: ‘Alle bedrijven horen toe aan de Gambianen’. In Gambia staat zeven jaar celstraf op homoseks. Gambia is – het zál weer eens niet – een voormalige Britse kolonie, waar veel antieke Victoriaanse wetten nog altijd van kracht zijn. Zúcht!

Lees ook:Nederlandse homo beboet in Gambia
Lees ook:Jacht op homo’s dreigt gruwelijk te worden
Lees ook:Gambia vakantieparadijs, maar niet voor homo’s
Lees ook:President Gambia: ‘Homo’s moeten als malariamuggen worden bestreden’
Lees ook:Gevluchte Belg bondscoach homofobe Gambia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>