Canal Parade: Marokkaanse boot vaart vooraan

Tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus vaart de Marokkaanse boot helemaal vooraan in de stoet, direct achter de boot van de gemeente Amsterdam. COC Nederland is mede-initiatiefnemer van de boot.

In 2014 voer er voor het eerst een boot met Marokkaanse LHBT’s mee. Na een jaar stilte komt de boot er weer, met als doel roze Marokkanen meer zichtbaarheid te geven. De boot wordt opgetuigd in warme kleuren, traditionele en herkenbare tinten uit Marokko. Het blauw van de kleding verwijst naar de Noord-Afrikaanse bevolkingsgroep touareg.

Lees ook:Marokkanen moeten homo’s respectvol benaderen
Lees ook:Sponsoring Marokkaanse boot 2016
Lees ook:Help jij mee? Crowdfunding voor de Roze 75+ Boot, Canal Pride 2017
Lees ook:Benefietavond Marokkaanse boot Canal Parade
Lees ook:Debat over Seksuele diversiteit in Marokkaanse kring tijdens Amsterdam Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>