Ook Griekse Gay Pride niet geweldloos

Afgelopen weekend vonden er Gay Prides plaats in Athene, Warschau en Rome. In Polen was veel politie op de been, om rechts-extremisten tegen te houden. Nog steeds vindt 69% van de Polen dat homo’s hun geaardheid moeten verbergen: homo’s worden als pervers gezien. In Griekenland, in lang vervlogen tijden de bakermat van de herenliefde (‘Griekse seks’ vindt hier zijn oorsprong), is het amper beter gesteld. Daar verstoorden rechts-extremisten in de nacht van zaterdag op zondag een homofeest.

Ze gooiden eieren en stenen naar homo’s en lesbo’s, die demonstreerden voor legalisering van het homohuwelijk. De politie zette wapenstokken in om de raddraaiers uiteen te drijven. Tienduizenden homo’s trokken zaterdagavond door de straten van Athene, Rome en Warschau voor een parade in het kader van Gay Pride, om aandacht te vragen voor het feit dat homo’s niet overal in Europa dezelfde rechten hebben.

Lees ook:Puinhoop tijdens Gay Pride Boedapest
Lees ook:Vredige Gay Pride Kiev mondt uit in geweld
Lees ook:Ook homo’s Rome sceptisch over burgemeester
Lees ook:Massale opkomst Pride Parade Rome
Lees ook:Europride 2010 in Warschau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>