Alleen op Lesbos wonen lesbiennes

LesbosDe bewoners van het Griekse eiland Lesbos zijn het zat dat de naam van hun eiland in hun ogen wordt misbruikt. Ze stappen naar de rechter in Athene om te eisen dat lesbiennes zich zo niet meer mogen noemen. Sommige bewoners vinden dat de dames de naam van hun eiland hebben ingepikt. Lesbos mag volgens hen alleen een geografische betekenis hebben. ‘Tot 1924 was een Lesbische volgens het Oxford Engelse woordenboek een bewoonster van ons eiland’, zegt Dimitris Lambrou, die namens de eilandbewoners een aanklacht heeft ingediend.

‘Nu, dankzij de bijbetekenis, kunnen onze vrouwen zich niet meer zo noemen en dat is fout.’ Lambrou zegt dat hij niets tegen lesbo’s heeft die massaal naar Eressos komen, een plaats op het eiland waar in de 5e eeuw voor Christus dichteres Sappho de vrouwenliefde bezong. Hun komst brengt geld in het laatje op het eiland. Mensenrechtenorganisaties zien een nauwelijks verhulde homofobie in een land dat homo’s amper accepteert. ‘De orthodoxe kerk is buiten zinnen tegen ons, de media staan bol van haat en de conservatieve regering is hypocriet en onverschillig’,  aldus een advocaat voor homorechten.

Lees ook:‘Lesbisch’ niet alleen voor bewoners Lesbos
Lees ook:Verkeersleider slaapt: Lesbos onbereibaar
Lees ook:Homo’s opgepakt vanwege anale seks
Lees ook:Eerste homo-ontmoetingscentrum op Curaçao
Lees ook:Geruzie in Berlijn om Gay Pride Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>