‘Lesbisch’ niet alleen voor bewoners Lesbos

SapphoDe inwoners van het Griekse eiland Lesbos hebben niet het alleenrecht op de woorden ‘lesbisch’ en ‘lesbienne’. Dat bepaalde een rechtbank in Athene. Drie eilandbewoners eisten dat die woorden voortaan alleen voor  de bewoners van lesbos mochten worden gebruikt en spanden een rechtszaak aan tegen de Griekse homo & lesbovereniging. De rechter oordeelde dat de woorden ook gebruikt mogen worden voor vrouwen die van vrouwen houden. ‘Een geweldige beslissing voor lesbische vrouwen wereldwijd’, zegt Vassilis Chirdaris, advocaat van de Griekse homobelangenvereniging.

 

‘Het zou te gek voor woorden zijn als een Griekse rechter zou bepalen dat homofiele vrouwen de term ‘lesbisch’ niet meer mogen voeren.’ De inwoners van Lesbos beramen zich op hoger beroep, aldus Reuters. Zij vinden dat de vrouwen op het eiland vaak ten onrechte aangezien worden voor échte lesbiennes. Lesbos is een Grieks eilandje voor de Turkse kust, waar veel lesbo’s graag op vakantie gaan. Hier bezong de dichteres Sappho in het stadje Eressos in de zevende eeuw voor Christus de vrouwenliefde in haar liefdesgedichten.

Lees ook:Alleen op Lesbos wonen lesbiennes
Lees ook:Voormalig gevangeniseiland Kroatië ‘perfecte locatie homotoeristen’
Lees ook:Curaçao Pride: 26 september t/m 2 oktober
Lees ook:Het woord ‘lesbisch’ taboe bij Nutella
Lees ook:Verkeersleider slaapt: Lesbos onbereibaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>