Eerste homo-ontmoetingscentrum op Curaçao

Op Curaçao is het eerste homo-ontmoetingscentrum geopend: Casa Rosada in de wijk Otrabanda. Doel is  om het taboe op homoseksualiteit op het eiland te doorbreken. ‘Educatie en informatie zijn hard nodig’, aldus Foko (Fundashon Orguyo Korsou), de homobeweging van Curaçao. Oprichtster Thirza Stewart onderstreepte dat bij de opening:

 

‘Het moment dat het stil wordt als je tegen je moeder zegt dat je gay bent, is erg moeilijk’. De opening werd gevierd met roze champagne. Volgens Stewart hebben homo’s en lesbo’s het niet alleen in eigen familiekring moeilijk, maar ook op de arbeidsmarkt. Begin deze maand erkende het gerechtshof van de Nederlandse Antillen en Aruba dat een in Nederland getrouwd homostel zich op de Antillen kan laten verzekeren als echtpaar en dat het homohuwelijk overal in het Koninkrijk volledig wordt erkend. Mario Kleinmoedig, voorzitter van FOKO noemde de voorlopige stad van het Gemeenschappelijke Hof ‘een stap in de goede richting’. Hij wil in 2011  een Caribische Gay Pride manifestatie op Curaçao organiseren. In september is er op het eiland een congres over homo-emancipatie en de bestrijding van homofobie in het Koninkrijk.

Lees ook:Primeur: minister Curaçao bezoekt Pink House
Lees ook:Homo kan op overgebleven Nederlandse Antillen trouwen
Lees ook:Curaçao Pride: 26 september t/m 2 oktober
Lees ook:Antillen blijven halsstarrig tegen homohuwelijk
Lees ook:Koninkrijksboot op de Canal Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>