Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage

De Russische overheid gaat mogelijk de nieuwe Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ (trailer: klik hier) verbieden, omdat er een homo-pesonage in voorkomt. Dat zou in strijd zijn met de controversiële anti-homowet die in 2013 werd aangenomen en die alle ‘homo-propaganda’ onder jongeren verbiedt. Ook in de VS, waar sinds Trump aan de macht is een andere wind waait, wordt de film hier en daar niet vertoond.

Het eerste homo-personage in een Disneyfilm ooit is LeFou, het maatje van Belle’s bewonderaar Gaston. LeFou worstelt nog met zijn gevoelens: ‘Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil’, aldus regisseur Bill Condon. ‘Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft.’ Officieel zou de film op 16 maart in de Russische bioscopen gaan draaien. In Nederland is de film vanaf 29 maart te zien.

Lees ook:Rusland: ‘Beauty and the beast’ wordt niet verboden, maar wel ‘adults only’
Lees ook:Vanaf 29 maart kunnen we zelf de verboden ‘homopropaganda’ in Beauty and the Beast bekijken
Lees ook:Film ‘Beauty and the Beast’ niet te zien in Maleisië
Lees ook:Dorp wil geen standbeeld Albert Mol
Lees ook:‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage

 1. biem

  haat aan dit artikel.

    /   Reply  / 
  1. Ferry

   Same

     /   Reply  / 
    1. #woef

     precies

       /   Reply  / 
 2. Esmee

  Same me daddy

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>