Dorp wil geen standbeeld Albert Mol

Hoewel Albert Mol jarenlang in het Achterhoekse dorp Laren woonde, willen de bewoners geen standbeeld van hem in het dorp. Arnhem zegt mogelijk ‘ja’ tegen een beeld van 1.82 meter van acteur, danser, cabaretier en schrijver Mol, die Wim Kuijl maakte. Albert Mol was ooit de bekendste homo in Nederland en één van de eerste artiesten die openlijk voor zijn homoseksualiteit uitkwam. In 1998 sloot hij een geregistreerd partnerschap met zijn vriend Guerdon Bill, met wie hij toen dertig jaar samenwoonde.

Zie ook 'Twee standbeelden Albert Mol'.

Albert Mol schreef meerdere boeken, zoals ‘Wat Zien Ik?’ Paul Verhoeven maakte er in 1971 een film van en in 2006 kwam er een musical van uit. Toen Mol werd gevraagd of hij toestemming gaf voor de musical, zei hij: ‘Tuurlijk! Het zal tijd worden!’ Het resultaat maakte hij niet meer mee. In 2003 overleed Bill; Mol stierf een half jaar daarna: op 9 maart 2004. Sindsdien staat in het Nieuwe de la Mar Theater en bronzen buste van Mol, zo melden meerdere websites, maar … dat hele theater is toch afgebroken?

Lees ook:Gesteggel over standbeeld Albert Mol
Lees ook:Succesvolle musical Bodyguard stopt op 16 juli
Lees ook:La Cage aux Folles statement voor Amsterdam
Lees ook:Première Hairspray in Nieuwe Luxor Rotterdam
Lees ook:Albert Mol krijgt twee standbeelden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dorp wil geen standbeeld Albert Mol

  1. Erwin Jansen

    Totale onzin dat Laren het Beeld van Albert Mol niet wil. Dat is beslist op een vergadering van een belangengroep van Laren waar maar 1 persoon zijn menig gaf. Ik Weet voor 300% zeker dat als je een enquete houd in Laren dat 95% van de bevolking voor het beeld is. Albert Mol was een zeer gerespecteert inwoner van Laren en wij inwoners van Laren denken met warme gevoelens aan hem terug. Dus dat beeld hoort uiteraart in Laren thuis

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>