Film ‘Beauty and the Beast’ niet te zien in Maleisië

De nieuwe Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ (trailer: klik hier) zal voorlopig niet in Maleisië draaien. De reden is niet bekendgemaakt. Mogelijk volgt het streng islamitische Maleisië het Russische voorbeeld, waar de autoriteiten zich al eerder  op een verbod bezonnen, omdat er een homo-pesonage in voorkomt. Daar is de film alleen voor adults te zien.

De instantie die in Maleisië nieuwe films beoordeelt, eist dat de homo-passage eruit wordt geknipt, maar Walt Disney zou tegenstribbelen.  Ook in de VS, waar sinds Trump aan de macht is een andere wind waait, wordt de film hier en daar niet vertoond.  Het eerste homo-personage in een Disneyfilm ooit is LeFou, het maatje van Belle’s bewonderaar Gaston. LeFou worstelt nog met zijn gevoelens: ‘Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil’, aldus regisseur Bill Condon. ‘Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft.’ In Nederland is de film vanaf 29 maart te zien

Lees ook:Vanaf 29 maart kunnen we zelf de verboden ‘homopropaganda’ in Beauty and the Beast bekijken
Lees ook:Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage
Lees ook:Rusland: ‘Beauty and the beast’ wordt niet verboden, maar wel ‘adults only’
Lees ook:‘Power Range’ in Rusland alleen voor 18+ vanwege lesbisch personage
Lees ook:Gay character in Vampire Diaries

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>