Optreden Douwe Bob op internet uitgelekt

IMG_20160516_111430Het optreden van Douwe Bob op de generale repetitie van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gisteren in Stockholm is op internet uitgelekt. De vakjury beoordeelde de nummers gisteren al. Een lid van de Russische vakjury liet gisteren live op internet zien dat zij het nummer ‘Slow Down‘ beoordeelden. ‘Dat is Nederland. Ja, dat is zeven’, zegt een van de juryleden in het Russisch in het filmpje.

De vakjury in de verschillende landen krijgt de nummers repetitie via een beschermde internetverbinding te zien. De organisatie heeft verteld dat je ‘integer moet zijn, je eigen keuze moet volgen en dat je dit soort zaken niet op Twitter of sociale media moet verspreiden’, zegt Marga Bult van de Nederlandse vakjury. ‘Dit mag dus helemaal niet.’ De pers wordt voor de generale repetitie op het hart gedrukt niets uit te laten lekken, omdat dan het verrassingseffect voor de kijkers weg is. De organisatie onderzoekt de zaak. Mogelijk worden de punten van de vakjury van Rusland gediskwalificeerd, iets dat niet uniek is: ieder jaar wordt wel een vakjury van een land uitgesloten. Vanavond staat Douwe Bob in de eerste halve finale, live te zien op NPO 1 vanaf 21.00 uur.

 

Lees ook:OG3NE ‘zong loepzuiver en straalde voor de vakjury’
Lees ook:OG3NE doet het goed in Kiev
Lees ook:Samen naar Douwe kijken in een homotent!
Lees ook:Douwe Bob naar Eurosongfestival 2016? AvroTros: ‘Alweer een speculatie’
Lees ook:Het staat vast: Douwe Bob naar Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>