Karin Bloemen uitgekozen tot nieuwe ‘Homomoeder’

Karin Bloemen is vanochtend door de achterban van Gay.nl verkozen tot de nieuwe ‘Homomoeder’. Ze ontving de titel tijdens een speciale uitzending van RTL4-programma Koffietijd. ‘Wat supergaaf dit. Ik vind het een enorme eer’, zei Bloemen. Met 60% van de stemmen liet Bloemen medefinaliste Loretta Schrijver achter zich. Ze neemt het stokje over van Patty Brard. ’Ik zal de titel waardig dragen’, aldus Bloemen. ‘Als ik ergens nodig ben, dan zal ik zorgen dat ik erbij ben. Als er homo’s zijn met vragen of problemen, die last hebben van pesterijen, dan help ik ze met liefde.’

Moet me hier toch heel even een kritische vraag van het hart: willen bekende dames (er stond dit jaar een hele reeks aan genomineerden op de lijst) nu echt ‘Homomoeder’ worden om zich in te zetten voor de roze medemens, of is zoiets publicitair gezien ‘wel zo handig’? Ergens heb ik mijn twijfels … of ben ik nu te cynisch? ‘De titel is in de eerste plaats een eretitel’, aldus Frederik van den Bosch, directeur van Gay.nl. ‘Daarnaast is de ‘Homomoeder’ echter een ambassadeur voor de homogemeenschap. Er wordt gezocht naar een dame die niet aarzelt haar mond open te trekken als de rechten en veiligheid van Nederlandse homo’s in het geding dreigen te komen.’

‘Ook in Nederland, ook in 2015 is een dergelijke ambassadeur nog van toegevoegde waarde’, meent Martijn Kamphorst, hoofdredacteur van Gay.nl. ‘Nederland staat momenteel op nummer 7 in de ranglijst van meest homovriendelijke Europese landen. Dat is eigenlijk veel te laag als je bedenkt dat we ooit een pionier waren op het gebied van homorechten. Daarbij vinden er in zowel de Randstad als in de rest van Nederland weer steeds vaker geweldsincidenten plaats tegen homo’s. Het is dus hartstikke fijn als een moederfiguur met een groot platform haar netwerk inzet om dit soort negatieve, maar juist ook de positieve verhalen extra onder de aandacht te brengen.’ Gay.nl bestaat al 12,5 jaar en is het grootste homomedium van de Benelux.

Lees ook:Wie wordt de nieuwe ‘homomoeder’: Karin Bloemen of Loretta Schrijver?
Lees ook:Wie wordt de nieuwe ‘Homomoeder’ van Nederland?
Lees ook:Claudia de Breij wil geen ‘Homomoeder’ worden
Lees ook:Gay.nl zoekt nieuwe Homomoeder
Lees ook:Drie roze organisaties krijgen subsidie van referendumcommissie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>