Drie roze organisaties krijgen subsidie van referendumcommissie

Drie roze organisaties krijgen subsidie van de referendumcommissie, onder andere om debatten te organiseren en een stemwijzer te maken over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne. Stichting Homodingen, de Gay Group BV (bekend van Gay.nl) en Stichting Pride United krijgen tussen de dertienduizend en circa zestienduizend euro om campagne te voeren om voor het associatieverdrag te stemmen.

Gay Group produceert een stemwijzer. Volgens Gay.nl-hoofdredacteur Martijn Kamphorst is een tegenstem bij het referendum ‘een stem vóór Poetin’, iets dat nadelig voor de Oekraïense LHBT-community kan zijn. Omgekeerd kan een stem voor het associatieverdrag uiteindelijk voordelig voor roze Oekraïeners uitpakken. Het referendum vindt op woensdag 6 april plaats.

Lees ook:Gay.nl lanceert website met roze stemadvies voor Oekraïne-referendum
Lees ook:Donderdag 31 maart: roze debat in Lloyd Hotel Amsterdam
Lees ook:Twee derde Nederlandse homo’s op 6 april naar stembus
Lees ook:Rainbow Tour trekt gayscene in met belangrijke boodschap over Oekraïne-referendum
Lees ook:Lobbybezoek Oekraïense homorechtenorganisatie voor referendum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>