Wenen plaatst m/m en v/v voetgangers stoplichten vanwege Songfestival

@Erik Feenstra

Het Eurovisie Songfestival komt eraan: op dinsdag 19 mei is de eerste halve finale in Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad was nooit echt een trekpleister voor LHBT’s, maar wil zich nu profileren als homovriendelijke metropool. Immers: het Songfestival is razend populair in roze kringen. Daarom plaatste de stad op bijna vijftig locaties m/m en v/v stoplichten bij voetgangersoversteekplaatsen.

Zie ook: WOS en de Vloek van Nummer 2

Er zijn mannetjes die gearmd lopen, vrouwtjes die hand-in-hand naast elkaar lopen en m/m’s en v/v’s die hand in hand achter elkaar lopen met een hartje tussen hen in. De verkeerslichten hebben nog een doel: de verkeersveiligheid. De opvallende poppetjes wekken de aandacht van verkeersdeelnemers en zouden voor meer alertheid in het verkeer moeten zorgen. Trijntje Oosterhuis moet dinsdag aan de bak. Maandag was de eerste repetitie in Wenen en kon de hele wereld zien hoe ze in een weinig verhullende zwarte jurk, opengesneden tot haar navel, en een zwart netje om haar hoofd haar song ‘Walk Along’ bracht.

Lees ook:Oostenrijkse stad Linz krijgt ‘homo-stoplichten’ terug
Lees ook:Rotterdam: lesbienne op straat mishandeld
Lees ook:Arnhem krijgt regenboogzebrapad en homovriendelijke verkeerslichten
Lees ook:Homo’s hand in hand door Maastricht
Lees ook:Homo’s hand in hand door Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>