Arnhem krijgt regenboogzebrapad en homovriendelijke verkeerslichten

Arnhem krijgt een regenboogzebrapad en ‘homovriendelijke’ verkeerslichten. Dat beloofde de Arnhemse D66-wethouder Ron König maandag aan D66-raadslid Susan van Ommen. Arnhem is een van de 43 regenbooggemeenten en ‘moet zichtbaar maken dat het diversiteit omarmt’. In Utrecht, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en Leiden liggen al regenboogzebrapaden.

Utrecht plaatste eerder dit jaar als eerste stad ‘homovriendelijke’ verkeerslichten. Van Ommen vindt regenboogzebrapaden en verkeerslichten met poppetjes van hetzelfde geslacht voor de hand liggen: ‘Bij zo’n verkeerslicht of zebrapad sta je letterlijk stil bij de acceptatie van LHBT’ers.’  Voor de gelegenheid droeg König maandag een roze stropdas. Hij beloofde dat zo snel mogelijk naar een geschikte locatie wordt gezocht en wil graag dat het op Coming Out Dag (11 oktober) gerealiseerd is.

Lees ook:Utrecht krijgt ‘homo-verkeerslichten’
Lees ook:Helmond krijgt ‘homo-verkeerslichten’
Lees ook:Tilburg krijgt regenboogzebrapad vanwege 25-jarig jubileum Roze Maandag
Lees ook:Ook Rotterdam krijgt Regenboog-zebrapad
Lees ook:‘Homo-zebrapad’ in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>