Geen roze aandeel op Filmfestival Rotterdam?

Woensdag 21 januari begon het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) los. Waren er vorig jaar negen films met gay items te zien, dit jaar valt er op roze gebied weinig te halen. In het gigantische aanbod zie ik nergens iets van en roze tintje opgloeien. Ik hoop dat ik het verkeerd heb en ‘met m’n neus heb gekeken’. Update: de redactie van gay.nl wist iets meer op te sporen. Maar feit blijft: voor een internationaal festival dat er prat op gaat ‘van gebaande paden af te gaan’, is dit een schamele opbrengst, in ieder geval voor de roze medemens.

Zie ook: Pussy Riot op IFFR

Het IFFR reikt een scala aan prijzen uit in uiteenlopende categorieën, waaronder de Tiger Awards. Ik vraag het al jarenlang: waar blijft de Roze Tijger? Grote filmfestivals in andere metropolen hebben een roze variant van hun filmprijzen, zoals de Teddy Award in Berlijn (waar de filmprijs de beer is) en de Roze Palm in Cannes (waar de filmprijs de palm is). Ook het Nederlands Film Festival in Utrecht kent een bescheiden roze prijsje: het Roze Kalf, een initiatief van Gay-café Kalff. maar niet van het festival zelf. Waar blijft Rotterdam?

Lees ook:Roze films op IFFR
Lees ook:ID: gender(dot)net – LGBTQ programma op Filmfestival Rotterdam IFFR
Lees ook:Roze aandeel Rotterdam Film Festival nihil
Lees ook:Filmfestival Cannes krijgt Roze Palm
Lees ook:Publieksprijs International Rotterdams Film Festival voor ‘Moonlight’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>