Roze films op IFFR

Woensdag 22 januari barstte het IFFR los, het Internationaal Film Festival Rotterdam. De roze medemens wordt niet helemaal vergeten. Voor zover op de site van het festival valt te achterhalen, zijn er twee spraakmakende roze films. Een festival dat er trots op is dat het als internationaal festival aandurft om ‘van gebaande paden af te gaan’, vind ik dat eigenlijk een tikkeltje tegenvallen. De twee roze films zijn:

L’inconnu du lac: Franse liefdesromance met een gevaarlijk tintje (trailer: klik hier).

Eastern Boys: vijftiger benadert jonge Oost-Europeanen op Gare du Nord voor homoseks en krijgt een hele bende op bezoek (teaser: klik hier).

Het IFFR reikt een scala aan prijzen uit in uiteenlopende categorieën, waaronder de Tiger Awards. Ik vraag het al een paar jaar: waar blijft de Roze Tijger? Grote filmfestivals in andere metropolen hebben een roze variant van hun filmprijzen, zoals de Teddy Award in Berlijn (waar de filmprijs de beer is) en de Roze Palm in Cannes (waar de filmprijs de palm is). Ook het Nederlands Film Festival in Utrecht kent een roze prijs: het Roze Kalf, maar dat is een initiatief van Gay-café Kalff en niet van het festival zelf.

Lees ook:Geen roze aandeel op Filmfestival Rotterdam?
Lees ook:ID: gender(dot)net – LGBTQ programma op Filmfestival Rotterdam IFFR
Lees ook:Roze aandeel Rotterdam Film Festival nihil
Lees ook:De jaarlijkse roze filmprijzen op de Berlinale
Lees ook:Queer Palm op Cannes Filmfestival voor lesbische liefdesfilm VS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>