Mosse-Lezing 2014: Mohammed Benzakour

De jaarlijkse Mosse-Lezing wordt dit jaar verzorgd door de auteur en veelbekroond essayist Mohammed Benzakour, ‘de Reviaan van Marokkaanse origine’. De lezing, in samenwerking met IHLIA, is op woensdag 17 september van 17.00 tot 19.00 uur in De Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam. Onder de noemer ‘HoMa: Zwierige redder in nood’ gaat Benzakour in op de vraag: ‘Kan de Homoseksuele Marokkaan het chagrijn aan tussen de homo en de Marokkaan?’ Het belooft een ‘pikante dialoog over een spreekwoordelijk ongenoegen’ te worden. De toegang is vrij.

Plaats: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Theater van het Woord, zevende etage, Oosterdokskade 143, Amsterdam. De Mosse Lezing is een initiatief van de Stichting George Mosse Fonds ter bevordering van de studie van homo/lesbische geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. George L. Mosse (Berlijn 1918 – Madison 1999) was een bekende, liberale historicus van Duits-Joodse komaf die in 1988 als gasthoogleraar homostudies verbonden was aan de Universiteit van Amsterdam. Eerdere Mosse-Lezingen werden gehouden door onder meer Hafid Bouazza, Marjan Sax, Dolly Bellefleur, Bas Heijne, Gerardjan Rijnders, Gerrit Komrij, Stephan Sanders en Ted van Lieshout.

Lees ook:Reminder: Mosse Lezing ‘Are You Out To Be Gay’ – OBA, woensdag 28 september
Lees ook:Mosse Lezing door Simone van Saarloos: ‘Are You Out To Be Gay?’
Lees ook:Jet Bussemaker verzorgt jaarlijkse Mosse lezing
Lees ook:Hedy d’Ancona verzorgt Mosse-lezing 2015 op woensdag 23 september
Lees ook:IHLIA: Mosse Lezing 2015 met Hedy d’Ancona

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>