Israël heeft primeur met Dancing with … twee vrouwen

@Erik Feenstra

Dancing with the Stars’ is al jaren wereldwijd een hit op de buis. Israël heeft een primeur met dit uit de burelen van het oorspronkelijk Britse tv-programma: twee dansende vrouwen. De openlijk lesbische tv-presentatrice en voormalig basketballster Gili Shem Tov danste dinsdagavond in de Israëlische versie van het programma met danseres Dorit Milman (klik hier voor filmpje).

 

Bijna 30 procent van de bevolking keek naar ‘Rokdim im Kokhavim’, de Israëlische versie van het Britse tv-programma waarin bekendheden dansen met professionele danspartners, dat in Israël met haar zesde seizoen bezig is. De damesprimeur is opmerkelijk in een tot op het bot verdeeld land: naast de slepende Joods-Arabische misère is er de kloof tussen extreem intolerante orthodoxe gelovigen en het hedonistische Mekka voor homo’s: Tel Aviv. In 2006 vielen ultraorthodoxe Joden in Jeruzalem deelnemers van een gay pride met messen aan en vorig jaar schoot een man twee mensen dood in een gebouw van een homo-organisatie in Tel Aviv. Ondanks dat is Israël verreweg het meest tolerante land in het Midden-Oosten.

Lees ook:Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven
Lees ook:Orthodoxe rabbijn koppelt homo’s aan lesbo’s
Lees ook:Homofobie tiert welig in Israël
Lees ook:Bloedbad in homocentrum Tel Aviv
Lees ook:Tv-tip: The Invisible Man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>