Bloedbad in homocentrum Tel Aviv

Een onbekende schutter heeft in de Israëlische stad Tel Aviv een bloedbad aangericht in een centrum waar homoseksuelen elkaar ontmoeten. De man opende met een machinegeweer het vuur op een groep voornamelijk jonge homo’s en lesbo’s die in het gebouw aanwezig waren. Zeker drie mensen zijn gedood, minstens elf anderen raakten gewond. De dader sloeg daarna op de vlucht. Een ooggetuige beschreef het tafereel als ‘een slachthuis’.

Israëlische media berichten dat het bloedbad plaatsvond tijdens een treffen van homo en lesbo tieners; velen van hen waren tegenover hun ouders nog niet uit de kast gekomen. De man zou gemaskerd en van top tot teen in zwart gehuld het pand zijn binnengekomen. De Israëlische politie heeft in de stad wegversperringen opgeworpen en is een klopjacht begonnen op de dader. Volgens woordvoerders van de homoseksuele gemeenschap van de stad gaat het om een homofobe aanslag. Uit voorzorg heeft de politie alle homobars in  Tel Aviv gesloten. CNN meldt alleen’dat het ‘geen terroristische daad’ schijnt te zijn. What about hate crime?

Lees ook:Homowereld Tel Aviv in shock na bloedbad
Lees ook:Protest in Tel Aviv tegen antihomo-geweld
Lees ook:Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven
Lees ook:TV-tip: Lauren in ‘gay-capital’ Tel Aviv, maandag 22.00 uur NPO 3
Lees ook:Israël heeft primeur met Dancing with … twee vrouwen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloedbad in homocentrum Tel Aviv

  1. Pingback: Homofobie tiert welig in Israël | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>