Tel Aviv Pride Parade op losse schroeven

Israëlische LGBT-organisaties spelen met de gedacht de Tel Aviv Pride Parade dit jaar af te blazen. Ze zijn woedend over het feit dat de overheid 11 miljoen sjekel (ruim 2,5 miljoen euro) investeert in homo-toerisme, terwijl er slechts 350.000 euro aan subsidie naar roze projecten en organisaties gaat. Zo wil het ministerie van Toerisme tijdens de Tel Aviv Pride een vliegtuig in regenboogkleuren toeristen ophalen.

De leiding van The Agudah, min of meer de Israëlische variant van het COC, vinden dat Israël ver achterloopt op andere westerse landen op het gebied van roze rechten. De Knesset – het Israëlische parlement – stemde begin dit jaar zes LHBT-wetten weg. Volgens Aguda zijn er leden van de Knesset die  met hun uitspraken ‘aanzetten tot geweld’. De Tel Aviv Pride - dit jaar gepland van 29 mei tot en met 4 juni – is populair: vorig jaar kwamen er 180.000 bezoekers, van wie 30.000 toeristen. De Pride Parade staat op 3 juni op het programma.

Lees ook:Homowereld Tel Aviv in shock na bloedbad
Lees ook:TV-tip: Lauren in ‘gay-capital’ Tel Aviv, maandag 22.00 uur NPO 3
Lees ook:Homo’s veroorzaken aardbevingen
Lees ook:Vrouwen aan de macht in Israël
Lees ook:Bloedbad in homocentrum Tel Aviv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>