Eerste Travestival in Eschede

IMG_20160518_135613Dinsdag 1 tot en met zondag 6 juni 2010 is Enschede een week lang ‘open minded’ tijdens Enschede opent Roze: een week lang activiteiten en feesten voor de roze medemens en zijn/haar fans en medestanders, met exposities, films, voorstellingen en feesten. Hoogtepunt wordt het Travestival op zaterdag in het Muziekcentrum: ‘een travestietenfestival met professionele topshows en topartiesten als Anita Meijer’, aldus de website: ‘een wervelende glitter and glamourshow als afsluiter van de feestweek’. Bioscoop Cineast verzorgt een roze filmfestival, met iedere dag een andere roze film voor zes euro.

 

Hotels, horeca en restaurants pikken hun graantje mee met aanbiedingen en arrangementen. Daarnaast zijn verschillende winkels roze. Ook TV Enschede haakt aan met programma’s rondom homoseksualiteit en transseksualiteit. Zaterdag vertrekt om 13.00 uur een bonte parade door de stad. De Oude Markt is die dag tot middernacht de plek om in de buitenlucht te swingen, met optredens van verschillende DJ’s en artiesten. Donderdagavond is de finale van de Miss Travestivalverkiezing 2010 in De Jaargetijden Enschede. De winnares mag twee jaar lang de titel ‘Miss Travestival’ dragen en zaterdag op de Grote TravestivalShow optreden. Poppodium Atak biedt vrijdagavond de Funky Female Night en zaterdagavond het grote slotfeest Pinkalicious, met als klap op de vuurpijl een optreden van The Weather Girls (beroemd van ‘It’s Raining Men, de hit tijdens de opening van de Gay Games in Amsterdam in 1998).

Lees ook:Enschede opent Roze
Lees ook:Miss Edda stopt na Travestivalshow Enschede
Lees ook:Kaarverkoop TravestivalShow Enschede van start
Lees ook:Mega roze spandoek onthuld in Enschede
Lees ook:Enschede zoekt roze modellen voor billboard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>