Miss Edda stopt na Travestivalshow Enschede

Het doek valt voor schrijver, regisseur en acteur Eddy van der Schouw door nierziekte: de Grote Travestivalshow in Enschede  betekent voorlopig het laatste optreden als travestiet Miss Edda. De oprichter van het Theater Team Twente moet stoppen met acteren en zingen, omdat zijn tweede nier het begeeft. Momenteel werkt de nier nog voor 37 procent: niet genoeg om het zware acteer -en zangwerk langer te kunnen volhouden. De Grote Travestivalshow op 5 juni 2010 tijdens het evenement ‘Enschede opent Roze’ wordt zijn laatste optreden (bron: persbericht). 

Eddy van der Schouw heeft al van jongs af aan problemen met zijn nieren. In 2008 verscheen zijn boek ‘We hebben een nier voor je’: een verhaal dat hij ruim twintig jaar daarvoor had opgeschreven. In 1986 kreeg hij een nier van zijn vader, maar die bleek vrijwel direct niet te werken. In 1989 kreeg hij een tweede nier die nu na 20 jaar niet goed meer werkt. Het slechte nieuws komt voor Eddy niet onverwacht. De afgelopen maanden werd duidelijk dat de nier steeds minder goed functioneerde. Goede vriendin en operazangeres Linda Kinsbergen bood hem één van haar nieren aan. Of dit mogelijk is, wordt momenteel onderzocht.

Bestuur en organisatie van het evenement ‘Enschede opent Roze’ is geschokt door de nieuwste ontwikkelingen en hoopt vurig dat Eddy er weer bovenop komt. Bewondering is er voor het aanbod van Linda en het doorzettingsvermogen van Eddy om nog wel de Grote Travestivalshow te organiseren en mee te spelen. ‘Eddy heeft met zijn team ruim een jaar aan de travestietenshow gewerkt. Het wordt een waar spektakel in het Muziekcentrum van Enschede. Uniek in Nederland. Maar als hij direct was gestopt, dan hadden we er ook begrip voor gehad’, aldus voorzitter Symone de Bruijn van Pink Events Enschede.

Het evenement ‘Enschede opent Roze’ vindt van 1 tot en met 6 juni plaats en richt zich niet alleen op de roze medemens, maar ook op iedereen die open-minded is. Op zaterdag 5 juni vindt de Grote Travestival show plaats, waar Eddy van der Schouw voor de laatste keer als de flaboyante en goedgebekte Miss Edda te bewonderen is. Een typetje dat hij een aantal jaren geleden bedacht voor zijn optredens voor Theater Team Twente. Eddy leende in het verleden zijn stem uit aan tal van tekenfilmfiguurtjes zoals Lolsmurf en de Roze Panter. Voor Theater Team Twente is hij verantwoordelijk voor alle teksten, choreografie en regie. Daarnaast was hij één van de initiatiefnemers voor ‘Enschede opent Roze’.

Lees ook:Kaarverkoop TravestivalShow Enschede van start
Lees ook:Come-back Twentse travestiet Miss Edda
Lees ook:Enschede trekt de roze kar in Twente
Lees ook:Eerste Travestival in Eschede
Lees ook:Mega roze spandoek onthuld in Enschede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>