Mega roze spandoek onthuld in Enschede

Vrijdag 12 maart 2010 werd aan de gevel van het stadskantoor van Enschede een megagroot roze spandoek onthuld, dat ‘Enschede opent Roze’ aankondigt. Dat evenement vindt plaats van 1 tot en met 6 juni 2010 en belooft een week vol feesten, films, exposities en voorstellingen te worden. Een feestweek voor roze, maar ook alle andere open-minded mensen. De stad bruist van ambities en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een dynamische, creatieve en tolerante stad met grootstedelijke allure. Hoogtepunten moeten de Streetparade en het Travestival worden: een travestietenfestival met professionele topacts uit binnen –en buitenland.

 

Twee weken geleden werden de foto’s geschoten voor het megaspandoek. Het doek met zes modellen erop moet de toeschouwer alvast lekker maken voor het komende roze evenement. Vrijdag verwelkomden de zes voor de foto uitverkoren personen iedereen van grote hoogte. Roze koeken, een gigantische roze strik en drie travestieten ‘maakten het plaatje compleet’, zo meldt het persbericht.

Lees ook:Enschede zoekt roze modellen voor billboard
Lees ook:Eerste Travestival in Eschede
Lees ook:Enschede opent Roze
Lees ook:Kaarverkoop TravestivalShow Enschede van start
Lees ook:Enschede krijgt eerste Travestieval

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mega roze spandoek onthuld in Enschede

  1. Alex

    Stel je er niet teveel van voor; de HOMOhoreca van Enschede wil niet eens samenwerken met de organisatie van Pink Event. De nadruk op travestie is zeer vooroordeelbevestigend en dat is niet wat de homo’s uit het oosten willen !

      /   Reply  / 
  2. sportingact

    Wat willen ze dan wel? Een evenement valt of staat met o.a. de lokale (homo)horeca en een input van de gemeente lijkt mij.
    Het zou een breedgedragende programma moeten zijn en daar valt travestie ook onder en voor travestie is best wel publiek te vinden en om het vooraf al af te schieten is niet nodig. Programma onderdelen moet je koesteren. De een houdt wel van travestie en de ander weer niet vandaar dat het in mijn ogen verkeerd is te veronderstellen dat het hele “oosten” er niet op zit te wachten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>