Enschede opent Roze

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Dinsdag 1 tot en met zondag 6 juni 2010 hoopt Enschede zich een week lang ‘open minded’ te presenteren, tijdens ‘Enschede opent Roze’. Homo, lesbo, travo, transgender, bi of hetero: iedereen is welkom, aldus de aankondiging. Met een hele week exposities, films, voorstellingen en feesten. Het hoogtepunt vindt zaterdagavond in het Muziekcentrum plaats: Travestival, ‘een travestietenfestival met professionele topshows en topartiesten als Anita Meijer’, aldus de website: ‘een wervelende glitter and glamourshow als afsluiter van de feestweek’. Bioscoop Cineast aan de Bolwerkstraat verzorgt een roze filmfestival, met iedere dag een andere roze film voor zes euro.

 

Hotels, horeca en restaurants pikken hun graantje mee met aanbiedingen en arrangementen, winkels kleuren roze en TV Enschede haakt aan met programma’s rondom homo –en transseksualiteit. Zaterdag vertrekt om 13.00 uur een bonte streetparade door de stad. De Oude Markt is vrijdag en zaterdag de plek om te swingen, met optredens van verschillende DJ’s en artiesten. Woensdagavond vindt in de Pijpenla in de Openbare Bibliotheek een debat met Kamerleden plaats: met een roze tintje. Donderdagavond is in het Muziekcentrum de finale van de Miss Travestival Verkiezing 2010 (dresscode: ‘Drop Dead Gorgious’), met een afterparty in De Jaargetijden aan de Parkweg. De winnares mag twee jaar lang de titel ‘Miss Travestival’ dragen en zaterdag op de Grote TravestivalShow optreden. Poppodium Atak aan het Willem Wilminkplein biedt vrijdagavond een feest speciaal voor vrouwen: Funky Female Night. Zaterdagavond is er het grote slotfeest Pinkalicious, met als klap op de vuurpijl een optreden van The Weather Girls (beroemd van ‘It’s Raining Men, de hit tijdens de opening van de Gay Games in Amsterdam in 1998).

Lees ook:Eerste Travestival in Eschede
Lees ook:Miss Edda stopt na Travestivalshow Enschede
Lees ook:Kaarverkoop TravestivalShow Enschede van start
Lees ook:Mega roze spandoek onthuld in Enschede
Lees ook:Gay Games 2014 in Cleveland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>