A Jihad for Love te zien in Amsterdam

Woensdag 11 februari vertoont het Amsterdamse filmtheater Kriterion de film ‘A Jihad for Love‘, een gedurfde en integere documentaire over diepgelovige moslims en moslima’s uit verschillende delen van de wereld die worstelen met hun geloof en seksuele identiteit. Regisseur Parvez Sharma trok zes jaar, zelf moslim en homo, over de wereld om de verhalen van andere homo moslims en lesbo moslima’s op te tekenen. Vaak moeten ze deze strijd in het geheim voeren: in landen waar homoseksualiteit verboden is.

Sharma hoopt dat zijn film bijdraagt aan de dialoog over het taboe dat in veel landen nog steeds rust op homoseksualiteit. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen aan onder andere de regisseur, die voor het nagesprek speciaal naar Nederland komt. De film begint om 19.30 uur in Kriterion, Roeterstraat 170, tegenover de faculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam  (bron: persbericht).

Lees ook:Homoseksuele filmmaker roept medemoslims op stem te laten horen
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Kriterion Amsterdam op 4 mei: Vervolging homo’s in WOII
Lees ook:Homo’s, crossdressing en blote huid taboe op Indonesische televisie
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>