Homo’s, crossdressing en blote huid taboe op Indonesische televisie

De KPI, de Indonesische Broadcasting Commissie, wil de televisie in Indonesië ‘zuiveren’ van homo’s, crossdressing en blote huid. De mediawaakhond heeft de afgelopen week een groot aantal homovriendelijke websites en tv-programma’s uit de lucht gehaald. Een aantal vooraanstaande psychiaters uiten zich ineens opvallend negatief over de roze medemens.

De afgelopen weken is er een ware hetze gaande in het islamitische land tegen LHBT’s, zonder dat er een duidelijke reden is aan te wijzen waaraan dat te wijten zou zijn. Twee weken geleden verboden de Indonesische autoriteiten homo-emoji’s. De Indonesische minister van Defensie zei in een reactie hierop dat hom’s een ‘bedreiging vormen voor de bevolking’ en moeten worden bestreden als ‘een  moderne oorlogvoering’. Homoseksualiteit is in Indonesië niet verboden, behalve in Atjeh, waar de sharia-wetgeving geldt. Wel rust er nog altijd een groot taboe op homoseksualiteit. Indonesische homo-organisaties zijn bang dat er voor roze Indonesiërs zware tijden aanbreken.

Lees ook:‘In Indonesië geen ruimte voor homogemeenschap’
Lees ook:Homo-emoji’s taboe in Indonesië
Lees ook:Is Indonesië als vakantiebestemming voor homo’s nog wel veilig?
Lees ook:Strenge wet tegen homo’s en overspel in Atjeh
Lees ook:Oproep COC: ‘Rutte, vraag president Indonesië om bescherming LHBT’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>