Paul de Leeuw schittert in marathonshow

Paul de Leeuw wil Duitsland veroveren. Met als werktitel ‘Lieber Paul’ wil hij ‘na Rudi Carell de Duitsers verwennen.’ Dat zei hij gisteravond in zijn 12-uur durende marathonuitzending van ‘Mooi! Weer de Leeuw!‘ Hij wil zijn Duits bijspijkeren en moet naar eigen zeggen ‘vooral weten wat er allemaal in Duitsland speelt.’ Vannacht schitterde Paul de Leeuw in zijn  marathon show. De presentator annex zanger, cabaretier en acteur vierde dat hij 25 jaar in het vak zit. Ieder anderhalf uur werd het publiek ververst, zodat de kijker thuis geen indommelende sufkoppen te zien kreeg. Opvallend was hoe goed geolied het logistieke apparaat achter de schermen werkte.


Het was een bijna vlekkeloos verlopend komen en gaan van publiek, artiesten, bekende tv-gezichten, muzikanten, decors en rekwisieten: een (live) megaklus! Buiten was een kermisachtig sfeertje voor het publiek gecreëerd, maar de kou was spelbreker. Binnen zat de sfeer er  bij binnenkomst al meteen in: het publiek zocht klappend en meezingend haar plaats. Naast wensen uit het publiek was er een gesprek met vriendinnen, een hilarische ‘Ranking the Stars‘ met zo ongeveer alle heren die op dit moment het gezicht van de televisie bepalen, herinneringen met oude gasten, een theatergesprek onder leiding van Jacques d’Ancona, ‘Poppers in Concert’ (een persiflage op ‘Toppers‘) met Danny de Munk en Jan Smit en ‘Kopspijkers’ met Jack Spijkerman en Brigitte Kaandorp. Zij won in 1983 het Camerettenfestival; Paul de Leeuw won toen de Persoonlijkheidspijs.

Daarna was er nog veel meer, zoals ‘Moppen Toppen’ en de Ochtendshow met Linda de Mol. Maar tijdens ‘Moppen Toppen’ ben ik in slaap gevallen: de rest heb ik gemist. Het mág gezegd: er is altijd wel wat te mekkeren over De Leeuw (hij is ten slotte een flapuit), maar wát een vakman! Wát een geweldige show! Collega blogger Herman Roggeveen was erbij en verzucht op zappen.blog: ‘hoop dat de marathon nog eens terugkomt. Maar dan misschien ergens in juni, als het niet zo ijzig koud is.

Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live
Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring
Lees ook:Paul de Leeuw viert Feest
Lees ook:Paul de Leeuw trekt stekker uit ‘Lieve Paul’
Lees ook:Paul de Leeuw samen met Joop van den Ende

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Paul de Leeuw schittert in marathonshow

  1. Eric

    Af en toe een grap van hem horen is ok, maar ik wordt er horendol van elke weer :o En nu 12 uur lang :P Ik heb een kleine stukjes gezien tijdens de reclames van Ik Hou Van Holland. Verder ook niet. Geloof het verder wel.

    Trouwens kijkcijfers voor 20.30 – 02.00 = bijna 1.8 miljoen mensen gemiddeld.

      /   Reply  / 
  2. Dirk

    Een heleboel oppervlakkigheid met weinig inhoud !
    Waar bovendien flink geld aan is verdient gezien de publiekswissel !
    De kijkcijfers zijn geflatteerd gezien de duur van het gebeuren!

    Knap gedaan Paul ! ?

      /   Reply  / 
  3. Eric

    €12.50 voor een kaartje, 2800 mensen publiek (dat is inclusief de wissels), dus een omzet van €35.000 met de kaartjes alleen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>