Ranking the Stars is een juweeltje

Vrijdag is de laatste Ranking the Stars II van BNN op Nederland 3. Paul de Leeuw weet als een ware big mama zijn kroost op speelse wijze in het gareel te houden. Konden de dames in Ranking I vilein uit de hoek komen: in deze reeks bekende heren lijkt het of je stiekem mee gluurt in een mannenkleedkamer. Tien bekende mannen ranken zichzelf en de anderen naar aanleiding van een vraag van 1 t/m 10, waar ze denken dat honderd vrouwen ze hebben geplaatst. Kleedkamervragen als: ‘wie heeft de grootste’, ‘wie masturbeert het meest’, ‘wie heeft de kwaadste dronk’.     

Winston Gerschtanowitz, met de witste tanden van de buis, schudde de champagneflesjes van de andere heren, die nog in de coulissen stonden, maar had niet door dat zij dat op de monitor zagen. Toen alle heren zaten, telden ze af en spoten de flesjes in zijn richting leeg. Zoals je vroeger met kleren en al onder de douche werd gejonast, als je de schoenen van de anderen had verstopt. Filemon Wesselink, ook bedeeld met een prachtig gebit, leek in het begin op dreef te moeten komen, maar wist Beau van Erven Dorens op de buis misschien wel voor het eerst de mond te snoeren. ‘Deal or no Deal’ presenteert Beau op een nieuwe, eigen manier: hij ligt languit op tafel, zit op de grond en flirt met gasten.

De drie radiopresentatoren Ruud de Wild, Giel Beelen en Jeroen Kijk in de Vegte steken wat flauwtjes af tegenover de rest, hoewel Jeroen het als ‘homootje op de Veluwe’ nogal eens moet ontgelden en zich aardig weet te weren. Snoepje is natuurlijk Jan Smit: waarschijnlijk verdient hij het meest van allemaal, maar hij blijft ondanks alle roem de nuchtere Volendammer. Stak de andere benjamin, Jamai Loman, daar maar wat van op. Wat is dat toch met nieuwe musicalsterretjes: krijgen ze soms een mediatraining, hoe je lichaam en mimiek moet beheersen voor de camera? Handjes zedig gevouwen, gebaartjes, mimiekjes: alles ziet er verschrikkelijk gemaakt uit. Net als vorig jaar bij Chantal Jansen, en onlangs nog bij de kandidates voor ‘Op zoek naar Evita’. Jammer!

Zijn ‘Godfather’ Henkjan Smits krijgt regelmatig de volle laag: als enige wat oudere heer eigenlijk een beetje jammer. Er had tenminste nóg een ‘ouwetje’ tussen moeten zitten. Tot slot: Xander de Buisonjé: wat werd hij aangepakt door de roddelpers. En wat is hij leuk! Goed lijf, mooie kop, lekkere lach, spontaan: heerlijk om naar te kijken.

De hele show is heerlijk om naar te kijken: een juweeltje. De vragen zijn pikant, net als in de kleedkamer, maar nooit ranzig: ‘Dit is BNN, dit kan’, roepen de heren. En uiteraard levert onze knuffelhomo Paul de Leeuw zijn leeuwendeel: flapuit, maar nooit vals of gemeen. Heerlijk! Jammer dat de serie bijna voorbij is. BNN moet hem maar gauw herhalen! Vrijdag Ned. 3, 20.25 uur; www.bnn.nl

Lees ook:Ranking the Stars tien namen bekend
Lees ook:Lady Gaga blaast deal af met winkelketen
Lees ook:Mogen homo’s leven: Margreet Dolman antwoordt
Lees ook:Nog één keer mannenversie ‘Ranking the Stars’
Lees ook:Hoe omzeil je oranjegekte?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ranking the Stars is een juweeltje

 1. erik feenstra

  Hoera, er komt nóg een Ranking the Stars!
  Ik had me vergist; de laatste aflevering van ‘Ranking the Stars’ was niet vrijdag 2 november, maar is vrijdag 9 november. Dat betekent nóg een keer genieten!

    /   Reply  / 
 2. Helma

  Jongens, let ff op de spelling van de namen. Ruud de Wilde en Jeroen Kijk in de Vecht… :-S

    /   Reply  / 
 3. Helma

  …en dan zag ik Henkjan Smit nog even over het hoofd. Even googelen als je het niet zeker weet…

    /   Reply  / 
 4. erik feenstra

  Excusé, ik heb namen verbeterd.

    /   Reply  / 
 5. Pingback: Paul de Leeuw schittert in marathonshow | Gay

 6. Pingback: Ranzige vertoning bij Ranking the Stars | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>