Een romantische roze kerst

Tot kerstmis 1975 hadden we ruim acht maanden samen op een studentenkamertje van vier bij vier gehokt: twee opgroeiende blagen van begin twintig. De dag voor kerst kregen we de sleutels van een oude driekamerwoning in de Pijp in Amsterdam. Met kerst renden we verrukkelijk verliefd en in gescheurde T-shirts met de verfkwast achter elkaar aan door het huis: een groot, leeg paleis, dat een lik verf nodig had.

 

Op de vloer lagen kranten om de verfspatten op te vangen. In het midden van de kamer lag een tweepersoonsmatras, ook met kranten bedekt. Verder slingerden er wat kleren, boeken en rommeltjes rond. Een schoolvriendin bracht een minikerstboom met drie ballen erin. Die had ze bij haar moeder van kantoor gepikt. Ze kwam op haar brommertje aanracen met het boompje met ballen in het mandje voorop. Ze zette de bloempot met de boom middenin de grote kale kamer. ‘Hebben jullie tóch ook een beetje kerst’, zei ze. Ik heb nooit meer zo’n romantische kerst beleefd als toen, in 1975. 

Lees ook:Romantische kerst I: klussen (1975)
Lees ook:Mijn meest romantische kerst ooit
Lees ook:Romantische kerst IV: familie (1986)
Lees ook:Korte Kerstverhalen III
Lees ook:Moeder beschuldigd van kindermishandeling omdat ze dochtertje pak laat dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>