Mijn meest romantische kerst ooit

Kerstmis 1975. Tot twee dagen ervoor hadden we ruim een half jaar met elkaar op een studentenkamertje van nog geen vier bij vier meter gehokt: twee opgroeiende blagen van begin twintig. Toen kregen we de sleutels van een oude driekamerwoning, drie hoog in de Pijp in Amsterdam. Met kerst renden we hopeloos verliefd en in gescheurde T-shirts met de verfkwast achter elkaar aan door het huis: een groot, leeg paleis, dat een lik verf nodig had. Op de vloer lagen kranten om de verfspatten op te vangen.

In het midden van de slaapkamer lag een tweepersoonsmatras, ook met kranten bedekt. Verder slingerden er wat kleren, boeken en rommeltjes rond. Een schoolvriendin bracht een mini-kerstboom met drie ballen erin. Die had ze bij haar moeder van kantoor gejat. Ze kwam op haar brommertje aanracen met de boom met ballen in het mandje voorop. Ze zette de bloempot met de boom middenin de grote kale woonkamer. ‘Hebben jullie tóch ook een beetje kerst’, zei ze. Ik heb nooit meer zo’n romantische kerst meegemaakt als toen, in 1975.

Lees ook:Romantische kerst I: klussen (1975)
Lees ook:Een romantische roze kerst
Lees ook:Romantische kerst IV: familie (1986)
Lees ook:Korte Kerstverhalen II
Lees ook:Gordon redt grootste kerstboom ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>