Korte Kerstverhalen III

Tante, de zus van mijn moeder, nodigde me uit om met neef en nicht kerst bij haar te vieren: kerstmis 1986. Tot dan kende ik haar amper. Mijn ouders waren gescheiden toen ik jong was, mijn moeder emigreerde naar een ver land en ik bleef bij pa en stiefma, met wie pa na de scheiding trouwde. Begin jaren tachtig kregen mijn moeder en ik voor het eerst na 20 jaar contact met elkaar en in 1986 kwam tante, haar zuster, na jaren in beeld. In 1972 liep ik van huis weg; na een stuk of wat vergeefse toenaderingspogingen was er geen contact meer met pa en stiefma. Dingen als kerstmis beleefde ik alleen. Ik was danser in het buitenland: de weken voor kerst waren stressy, omdat dan premières uitkwamen. Meestal was ik allang blij, als ik met kerst even alleen thuis met de benen op tafel voor de tv kon uitpuffen.

  

In tantes woonkamer lag een berg pakjes onder de kerstboom op ons te wachten. Hier en daar prijkte mijn naam op etiketjes. Ik schaamde me dood, want ik had alleen een bos blommen voor tante meegenomen. Ze zag het, kwam naast me staan en fluisterde: ‘Geeft niks hoor, jij hoort er nu ook bij!’ Eén van de voor mij bestemd pakjes was plat en langwerpig. Tante had me een keer gevraagd waarom ik geen horloge had. Ik bekeek het doosje en dacht: ‘Néé, hè, niet óók nog een horloge!’ In het doosje zat geen horloge, maar een verguld trechtertje met een lange steel. Ik had geen idee wat het was, durfde het niet te vragen en mompelde: ‘Goh, wat eh … mooi!’ Tante vroeg: ‘Je hebt toch wel een koffiezetapparaat? Dan moet je even op de gebruiksaanwijzing kijken hoeveel schepjes koffie erin moeten.’ Het was een koffieopscheplepel: die had ze met de koffiepunten bij mekaar gespaard. Ik vond dat het ontroerendste kerstcadeau ooit.

 

Heb jij een leuk, romantisch, droevig of raar-maar-waar-gebeurd kort kerstverhaal? Schroom niet en mail het naar [email protected]. De redactie houdt het recht verhalen te redigeren en indien nodig te verkorten.

Lees ook:Romantische kerst IV: familie (1986)
Lees ook:Romantische Kerst III: shopping (1972)
Lees ook:Een romantische roze kerst
Lees ook:Romantische kerst I: klussen (1975)
Lees ook:Mijn meest romantische kerst ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>