‘Homokunst’ uit Rusland toch naar Haarlemse Roze kunstlijn

De Haarlemse Roze Kunstlijn, die vrijdag 4 tot en met zondag 6 november in Haarlem plaatsvindt, krijgt toch de zes kunstwerken van Demir Demirov uit Moskou. De Russische douane had de werken in beslag genomen, omdat ‘homopropaganda’ in Rusland verboden is, maar stuurde ze later toch door naar Nederland.

De werken kwamen licht beschadigd aan, maar zullen te zien zijn in Haarlem. De kunstenaar zelf mag het land niet uit: hij zou eerder ‘hebben gelogen’ bij een visumaanvraag voor een verblijf in Frankrijk. De Roze Kunstlijn maakt onderdeel uit van de Haarlemse Kunstlijn, de oudste en grootste atelierroute van Nederland.

Lees ook:Roze Kunstlijn Haarlem: vrijdag 4 t/m zondag 6 november
Lees ook:Roze Kunstlijn van Haarlem tot Zandvoort
Lees ook:Rusland: douane houdt ‘homokunst’ bestemd voor Roze Kunstlijn Haarlem tegen
Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov
Lees ook:Haarlemse Roze Jaar 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>