Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov

Tot en met 11 december presenteert Galerie Mooiman in Groningen ‘Homopropaganda Inner Light’ van de Russische kunstenaar Demir Demirov, een visual (klik hier) over Rusland, homofobie, hiv/aids en World Aids Day (1 december). In zijn eigen land is zijn werk verboden. Mooiman specialiseert zich als  ’male art galerie‘ op homomannen en kunst.

In oktober werd zijn werk een tijdje door de Russische douane vastgehouden, dat te zien zou zijn op de Haarlemse Roze Kunstlijn, maar de douane stuurde de werken na een paar dagen toch door naar ons land. De 33-jarige homoactivist en kunstenaar heeft hiv, maar medicatie is hem in eigen land geweigerd. Hij verloor zijn werk en zijn huis en is al drie jaar dakloos. De dag na de opening van zijn expositie in Groningen (26 november) en de dag voor zijn visum van de Nederlandse ambassade in Moskou verliep, heeft hij asiel in ons land aangevraagd.

Lees ook:Jongenssprookjes – erotische lezing door Eric Kollen in galerie Mooiman Groningen
Lees ook:Rusland: douane houdt ‘homokunst’ bestemd voor Roze Kunstlijn Haarlem tegen
Lees ook:Eric Kollen leest ‘Jongenssprookjes’ voor in Den Bosch: vrijdag 23 juni
Lees ook:Tot en met 12 oktober: Regenboogweek Groningen
Lees ook:Make a statement – Vrijheid en coming out in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>