Bomvolle roze cultuuragenda tijdens EuroPride Amsterdam

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Een grote variëteit aan exposities, films en voorstellingen en een bomvolle roze cultuuragenda tijdens EuroPride Kunst en cultuur spelen een belangrijke rol tijdens de EuroPride. Vijftig locaties in de hoofdstad bieden ruim 80 culturele activiteiten van kunstenaars uit binnen- en buitenland, zowel LHBTI als hetero. Onderwerpen als seksuele diversiteit en tolerantie vormen de ’roze’ draad van het totale cultuuraanbod tijdens de EuroPride. Zondagmiddag 24 juli werd het Arts & Culture programma van EuroPride officieel geopend door Simone Kukenheim (wethouder Diversiteit) en Siep de Haan (Andreas Cultuurfonds) (bron: persbericht).

Het aanbod is gevarieerd: van films en exposities tot theatervoorstellingen. Zo is theatervoorstelling de Homomonologen te zien in de IJzaal van de Tolhuistuin, en brengt het Amsterdams Theaterhuis een eigen versie van Angels in America; Engelen in Amsterdam. OP de Nieuwmarkt is de jaarlijkse Open Air Cinema met roze pareltjes. Daarnaast zijn er tentoonstellingen zoals Gijsen Flikker op! en Demonstreer!!! over het ontstaan van de eerste Nederlandse ‘Pride-mars’ bij IHLIA in de OBA en organiseert Artis traditioneel een speciale rondleiding over homoseksueel gedrag in het dierenrijk. Cultureel festivalhart Het COC viert haar zeventigjarig bestaan met de Shakespeare Club. De club strijkt neer op de binnenplaats van het Amsterdam Museum en is het culturele hart van de EuroPride.

Door dit initiatief van het COC gaat een langgekoesterde wens van de Kunst- en Cultuurcommissie in vervulling. De Shakespeare Club is de ontmoetingsplek voor cultuur en muziek, waar cultuur minnende Pridebezoekers elkaar ontmoeten. Kunst- en Cultuurcommissie Voor het gevarieerde aanbod is de Kunst- en Cultuurcommissie van stichting Amsterdam Gay Pride verantwoordelijk. Commissievoorzitter Björn Stenvers: ‘De EuroPride is behalve een groot festival ook een platform waar kunst en cultuuruitingen een belangrijke plek hebben Het is juist de bruisende combinatie van cultuur, feest, en emancipatie die de Amsterdamse Gay Pride onderscheidend maakt van andere prides.’ Een overzicht van culturele activiteiten is te vinden op www.pride.amsterdam en in de speciale Arts & Culture Pride flyer die op diverse culturele hotspots te vinden is.

Lees ook:Gay Pride zoekt culturele activiteiten voor ‘Arts & Culture Pride’
Lees ook:COC’s Shakespeare Club tijdens EuroPride in Amsterdam Museum
Lees ook:Nieuw cultuurfonds ondersteunt kunstprojecten Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Politiewoorvoerder Ellie Lust is ‘de nieuwe stem’ van Amsterdam Museum
Lees ook:Danspaleis voor Roze Ouderen tijdens Europride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>