COC’s Shakespeare Club tijdens EuroPride in Amsterdam Museum

Het COC vier dit jaar haar zeventigste verjaardag en is daarmee de oudste nog bestaande roze organisatie ter wereld. Om dat te vieren. organiseren COC Nederland en COC Amsterdam tijdens de EuroPride twee weken COC’s Shakespeare’s Club op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Van 23 juli tot en met 7 augustus staat er een café en podium met dj’s, kunstenaars en uiteenlopende roze initiatieven.

Iedereen is welkom ‘voor een dosis muziek en cultuur, een biertje, relaxen en netwerken’. De openingsavond op zaterdag 23 juli wordt verzorgd door Club Church. Daarnaast komt het Danspaleis een avond  en zijn de Nederlandse Reisopera en het DeLaMar Theater van de partij. De Shakespeare’s Club is open van 11.00 tot 21.00 uur, donderdag tot en met zaterdag tot 23.00 uur.

Op 7 december 1946 werd de Shakespeareclub opgericht, de voorloper van het COC. Het was een schuilnaam, omdat homoseksualiteit nog verboden was. IN 1949 werd de club omgedoopt in Cultuur en Ontspannings Centrum, het C.O.C., ook een schuilnaam, die de organisatie al die jaren – later zonder puntjes – als ‘merknaam’ voor de oudste LHBT-vereniging ter wereld heeft behouden.

Lees ook:Amsterdam eert COC met jubileumpenning
Lees ook:Danspaleis voor Roze Ouderen tijdens Europride
Lees ook:Première voorstelling De Shakespeare Club in Haarlem
Lees ook:Kostuumdrama De Shakespeare Club toert door het land
Lees ook:Bomvolle roze cultuuragenda tijdens EuroPride Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>