Pride Photo Nijmegen: video-release in ThomThom Bar

In de ThomThom Bar in Nijmegen is op vrijdag 19 juni de release van twee muziekvideoclips die Ishwana Clarke en Das Mischa maakten in opdracht van Pride Photo Nijmegen. Insteek was met muziek en een videoclip voor en door jongeren de focus leggen op gender en seksuele diversiteit. De ThomTom Bar toont een selectie van winnende foto’s van de Pride Photo Award en op 28 juni begint om 18.00 uur een gratis workshop teksten maken van Loesje. De Pride Photo Bus bezoekt op 25 juni de Universiteit, wanneer het Instituut voor Genderstudies feestviert. In galerie Novio Arte (Kanunnik Meillinckstraat 1-3) is de groepsexpositie ‘Tell the Girls I’m Back in Town’ te zien, met werk van vrouwelijke fotografen rond foto’s van Risk Hazekamp, die momenteel in het Besiendershuis te gast is.

Ishwana Clarke (van dichterscollectief ‘Mensen Zeggen Dingen’) vluchtte drie jaar geleden uit zijn thuisland Jamaica naar Nederland vanwege zijn homoseksualiteit: taboe en zelfs strafbaar in Jamaica. Hij maakte de Poetry track ‘Worth It’ om LHBT’s een hart onder de riem te steken, samen met New Arts Nijmegen en Beeldgekte. Hij wil laten zien dat Nederland open en tolerant is tegenover mensen met een andere geaardheid. Zijn videoclip versterkt zijn verhaal en hij hoopt daarmee met name jongeren op een positieve manier met zijn verhaal te bereiken.

Das Mischa maakte ‘Fuid’, in samenwerking met Stichting PAN: ‘Ik heb ‘het jezelf zijn’ als uitgangspunt genomen. De tekst is toegankelijk en kan iedereen aanspreken, want het moet niet uitmaken of je homo, hetero, lesbisch, transgender of biseksueel bent. Het gaat erom dat je zijn kunt wie je bent.’ In de videoclip die hij samen met Pierre van Megen maakte, speelt ‘het jezelf’ zijn ook een belangrijke rol. Mischa laat zich in zijn videoclip zien van zijn kwetsbare, maar ook sterkste kant zien.

Op 19 juni gaan beide videoclips om 20.00 uur in release. Presentator van deze avond is Cees de Beer, bekend van ‘Mensen Zeggen Dingen’. Naast de release zullen Ishwana Clark en Das Mischa nog enkele tracks in combinatie met andere muzikanten doen. De ThomTom Bar aan de Van Welderenstraat 65 in Nijmegen is open vanaf 19.30 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur en de toegang is gratis.

De videoclips zijn na de release ook te zien op de sites van:

-       www.pridenijmegen.nl

-       www.stichtingpan.nl

-       www.newartsnijmegen.nl

 

Lees ook:Meer dan alleen hokjes, Pride Photo Nijmegen onderzoekt vrijheid in diversiteit in nieuwe documentaire & videoclip
Lees ook:Tentoonstelling Vroeger en Nu in Roze Huis Nijmegen
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start
Lees ook:Foto’s gezocht voor Pride Photo Award
Lees ook:Nederlandse fotografe wint eerste Pride Photo Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>