Pride Photo Nijmegen gaat van start

Nijmegen maakt zich op voor haar eerste editie Pride Photo Nijmegen waarin seksuele diversiteit centraal staat. ‘Dat doen we de komende maanden met: kunst, cultuur, fotografie, debat, muziek, feest en nog veel meer’, zegt projectleider Sander Ederveen. Met de officiële opening op vrijdagmiddag 1 mei, een foto-expositie en een borrel wordt het startsein gegeven van Pride Photo Nijmegen. Iedereen is welkom om bij deze aftrap aanwezig te zijn in het Roze Huis aan de St. Anthoniusplaats 1 in Nijmegen.

 De expositie toont een selectie uit vijf jaar winnende foto’s van de internationale fotografiewedstrijd Pride Photo Award Amsterdam. Ederveen: ‘Fotografen vanuit de hele wereld deelden hun visie op gender en seksuele diversiteit. Er zijn foto’s te zien die een beeld geven van discriminatie en geweld, maar ook van verzet en veerkracht.’ Pride Photo Nijmegen wil meer acceptatie van LHBT’s door diversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. ’We sluiten aan bij bestaande evenementen, maar organiseren vooral eigen projecten en activiteiten die in het teken hiervan staan’, aldus Ederveen.

We willen mensen bereiken die zich door onze initiatieven gesteund voelen en daardoor meer in hun kracht komen, maar we willen ook die mensen bereiken waarvoor seksuele- en genderdiversiteit nog niet zo vanzelfsprekend is.’ Pride Photo Nijmegen organiseert meer dan tien activiteiten en vindt plaats vanaf 1 mei tot en met Roze Woensdag, 22 juli, de woensdag van de Vierdaagse. Ederveen: ‘Op 5 mei staat Pride Photo Nijmegen op het Bevrijdingsfestival, met een speciale bus, een SRV-wagen omgebouwd tot mobiele expositieruimte en ontmoetingsplek. Je kan deze middag onder andere meedoen aan een flitsworkshop van Loesje, maar ook met ons in gesprek gaan of gewoon even komen chillen.’

Lees ook:Meer dan alleen hokjes, Pride Photo Nijmegen onderzoekt vrijheid in diversiteit in nieuwe documentaire & videoclip
Lees ook:Margriet van der Linden nieuwe voorzitter Pride Photo Award
Lees ook:Pride Photo Nijmegen: video-release in ThomThom Bar
Lees ook:Tips rondom Roze Woensdag in Nijmegen
Lees ook:Tentoonstelling Vroeger en Nu in Roze Huis Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>