Tentoonstelling Vroeger en Nu in Roze Huis Nijmegen

Vrijdag 5 juni opent in het Roze Huis in Nijmegen de fototentoonstelling ‘Vroeger en Nu‘. Organisator Pride Photo Nijmegen wil met de expositie als het ware een roze tijdlijn laten zien: hoe de maatschappelijk opinie over homoseksualiteit in de loop der jaren veranderde. Foto’s laten dat zien. In 1990 maakten de Nijmeegse fotografen An Stalpers en Ineke Duursema een serie foto’s met hun kijk op homoseksualiteit, met als titel ‘Het Kan Ook Anders’.

De serie van twintig foto’s was op meerdere plaatsen in Nederland en België te zien en diende als inspiratie voor deelnemende kunstenaars van ‘Vroeger en Nu’. Hun foto’s laten zien hoe gender en homoseksualiteit anno 2015 in beeld worden gebracht. De expositie wordt vrijdag officieel geopend om 17.00 uur in het Roze Huis, Anthoniusplaats 1 in Nijmegen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De foto’s zijn te zien tot en met Roze Woensdag, de woensdag van de Vierdaagse van Nijmegen (22 juli).

Lees ook:Tips rondom Roze Woensdag in Nijmegen
Lees ook:Expositie Queerussia the hidden (p)art in Roze Huis Nijmegen
Lees ook:Opening expositie ‘Bi in Beeld’ in Nijmegen
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start
Lees ook:Prijsuitreiking en opening Pride Photo Award 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>