Meer dan alleen hokjes, Pride Photo Nijmegen onderzoekt vrijheid in diversiteit in nieuwe documentaire & videoclip

Op zaterdag 18 februari gaan in de Lindenberg in Nijmegen de documentaire ‘Gender Diversiteit’ en videoclip ‘Just Like You’ van Pride Photo Nijmegen in première. Pride Photo Nijmegen brengt LHBT’s in beeld door middel van kunst en media. In de documentaire komen verschillende personages aan het woord over hun ervaringen met gender en seksualiteit. De videoclip, die gemaakt is in samenwerking met New Arts Nijmegen, sluit daarbij aan met een boodschap over acceptie en gelijkheid, ongeacht je seksuele geaardheid (bron: persbericht).


Documentaire ‘Gender Diversiteit’
In de documentaire gaat Noêma Celeste Neijboer, studente en dichter uit Nijmegen, in gesprek met vier jongeren over hun eigen seksualiteit en ideeën over identiteit. Zijn deze jongeren in een hokje te plaatsen? Wat is de waarde van het denken in hokjes? En hoe vrij voelen zij zich om te zijn wie ze zijn? Sourraya Lemnawar, projectmedewerkster van Pride Photo Nijmegen, hoopt met de documentaire de kijkers te laten nadenken over de labels die we anderen en onszelf opplakken. “Ik wil  laten zien dat er meer is dan alleen LHBT. Hokjes denken is menselijk, maar diversiteit moet een vrije invulling zijn, niet een hokje dat je aankruist.”

Videoclip ‘Just Like You’

Een creatieve uitwisseling tussen Pride Photo Nijmegen en New Arts Nijmegen heeft geleid tot een track en videoclip waarin twee werelden met elkaar verbonden worden: de Hiphop- en de LHBT-gemeenschap.  New Arts Nijmegen richt zich op de urban arts en biedt hierin onder ander workshops, talentenjachten en voorstellingen aan. Dit is de tweede samenwerking tussen de twee projecten, eerder zijn er muziekvideo’s uitgebracht van Ishwana Clarke (‘Worth It’) en Das Mischa (‘Fluid’). Deze keer zijn het rapper Gino Paymans (finalist Stand Out) en zangeres Anouk Vermeer (bestuurdslid homojongerenorganisatie Dito) die samen komen.

Inloop vanaf: 20.00 uur, aanvang: 20.15 uur, entree: GRATIS

Lees ook:Pride Photo Nijmegen: video-release in ThomThom Bar
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start
Lees ook:Margriet van der Linden nieuwe voorzitter Pride Photo Award
Lees ook:Buiten de Binary Dag in Nijmegen
Lees ook:Nederlandse fotografe wint eerste Pride Photo Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>