The Big Penus Book

IMG_20160531_140335De collega van seks.blog kwam het tegen: ‘The Big Penus Book‘, met grote foto’s van heren met immense apparaten. Dian Hanson, die ook het boek ‘The Big Book of Breasts‘ uitgaf, stelde ruim 400 pagina’s tellende boek samen. De foto’s stammen grotendeels uit de periode 1960-1990, vaak uit blaadjes met lage oplagen of uit privé-collecties. Hoe tijdloos sizes ook mogen zijn, het boek is eigenlijk een beetje een afspiegeling uit voorbije gloriejaren. Veel van de afgebeelde modellen waren in hun tijd (de tijd van de fotoshoot) stoten, maar zullen nu niet meer op te sporen zijn.

 

Ouder geworden, zullen veel modellen keurige huisvaders zijn geworden, of zakenlieden, of zijn gestorven. Fotografen vonden hun big size models volgens Hanson nogal eens onder de jongenshoeren en in het criminele milieu. De meesten bleven dan ook niet steken in het schieten van dit soort plaatjes, maar kwamen in de reclame -of kunstwereld terecht. De teksten in het boek zijn vooral van de fotografen en stammen veelal  uit die vervlogen jaren. Sommige fotografen herinneren zich modellen, die klaagden dat ze te veel van het goede in de broek hadden: óf ze trokken alleen ‘size queens‘ aan (heren die op grote joekels vallen), óf ze konden er niet dezelfde dingen mee doen zoals met pikken met meer gebruikelijke afmetingen. Het boek is onder andere te verkrijgen bij boekhandel Vrolijk.

Lees ook:Oproep: 5 jaar Pride Photo Award – steun crowdfunding actie voor eerste fotoboek
Lees ook:Homo auteur wint prijs voor boek over zijn jeugd in de tijd van Thatcher
Lees ook:Eat Me Naked – naaktfoto’s van topfotograaf Rankin
Lees ook:World Press Photo: categorie Sport kiest met foto gay-rugbyspelers voor liefde
Lees ook:Topfotografen door mannelijke modellen beticht van seksueel misbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>