World Press Photo: categorie Sport kiest met foto gay-rugbyspelers voor liefde

Maandag maakte World Press Photo de winnende foto’s van dit jaar – de 60e editie – bekend. Is de Foto van het Jaar weggelegd voor haat (‘An Assassination in Turkey‘ van Burhan Ozbilici), in de categorie Sport is plaats voor liefde: een foto van twee spelers uit ‘Boys Will Be Boys‘, een serie zwart-witfoto’s van een gay-rugbyteam uit Toronto, gemaakt door de Italiaan Giovanni Capriotti.

In totaal stuurden meer dan 5000 fotografen uit 125 landen een slordige 80.000 foto’s. De jury reikt prijzen uit in acht categorieën, dat jaar aan 45 fotografen uit 25 landen. De winnende foto’s zijn van 14 april tot en met 9 juli te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daarna reist de expositie de wereld rond.

Lees ook:World Press Photo voor intiem portret homostel Rusland
Lees ook:Prijsuitreiking en opening Pride Photo Award 2015
Lees ook:Start 6e Pride Photo Award 2016: ‘waar hoor jij bij?’
Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!
Lees ook:Thema Pride Photo Award 2012 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>