Dolly praat op MVS over Hugo van Mondfrans

IMG_20160522_142305Op woensdag 6 augustus besteedt Dolly Bellefleur in haar radiomagazine ‘Dolly’s Bont Woensdagavond Trein’  aandacht aan Hugo van Mondfrans (1940-1989), in de rubriek ‘Those were the Gays’.  Deze chansonnier en cabaretier trad op als ‘vrouwelijke creatie’: zo noemde hij zichzelf, wars als hij was van ‘echte’ travestie. Hij begon zijn carrière eind jaren 50 in de travestieclub Madame Arthur. Hij was één van de eersten die het playbacken voor gezien hield en live zong. Hij trok naar Berlijn, Hamburg, Marokko en Parijs en trad op met wereldsterren als Sarah Vaughan en Amanda Lear. Terug in eigen land trad hij op in zelfgemaakte creaties: hij maakte alle kostuums en rekwisieten zelf, vaak van huishoudspullen, zoals pannensponzen en vuilniszakken.

 

Een journalist van de NRC noemde zijn kostuums ‘surrealistisch gemodelleerde schuiltenten die de meest gewaagde Fong Leng-creaties doen verbleken tot burgerlijke uitgaansjurkjes.’ Hij stierf in 1989 aan de gevolgen van kanker. In de studio praat Dolly met Hugo’s goede vriend Frans Mulder. Hij schreef teksten voor Van Mondfrans, zoals ‘Dit is mijn lijf’, waarin Van Mondfrans afrekent met de travestie, die hijzelf zo verfoeide.’ Het programma is woensdag 6 augustus te beluisteren op de Amsterdamse MVS homoradio van 19.00 tot 20.00 uur. MVS-radio is live te beluisteren in de regio Amsterdam via Salto 1: op de ether 106.8 FM en op de kabel 103.3 FM. Buiten de regio Amsterdam via www.salto.nl. Bron: persbericht.

Lees ook:Dolly eert Wim Hogenkamp op MVS
Lees ook:Dolly Bellefleur op homoradio: Bet van Beeren
Lees ook:Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’
Lees ook:Gay.bloggers in Dolly’s radioprogramma
Lees ook:Bellefleur babbelt over Moederdag op homoradio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>